Vandaag is het MuziekAkkoord Veldhoven, Bergeijk en Eersel ondertekend

Vandaag is het MuziekAkkoord Veldhoven, Bergeijk en Eersel ondertekend

24 feb. 2021

We vierden de ondertekening met een livestream vanuit Theater De Schalm in Veldhoven! Gedurende de livestream zagen we verschillende beelden van muziekonderwijs in de regio's en werden betrokkenen geïnterviewd. De ondertekening werd muzikaal omlijst door de live-band Marshmallow Moonshine waarvan de leden actief zijn als vakleerkrachten muziek. Na een korte muzikale inleiding schakelde de livestream over naar de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour en de inspiratiesessie met professor Erik Scherder. Hierna werd het programma vervolgd en het MuziekAkkoord ondertekend in Theater De Schalm.

De leerlingen uit groep 8 van basisschool De Meerhoef uit Veldhoven zingen een poplied!

Structureel muziekonderwijs op de basisscholen in Veldhoven, Bergeijk en Eersel

Art4U Kunsteducatie is al ruim 15 jaar bezig om muziek in de klas op de kaart te zetten voor alle basisscholen in Veldhoven, Bergeijk en Eersel. Ruim 6500 leerlingen krijgen hierdoor structureel muziekonderwijs. Vakleerkrachten van Art4U verzorgen muzieklessen voor alle verschillende groepen van de basisscholen: muziek en beweging voor de kleuters, muzikale basisvaardigheden voor groep 3 en 4 en zang- en blazersklassen vanaf groep 5. Daarnaast kunnen leerlingen van groep 5, 6 en 7 kiezen voor ukelele-, percussie-, accordeon of keyboardlessen en kunnen de leerlingen van groep 8 een eigen popsong maken en opnemen in de Art4U opnamestudio. De MuziekMatch biedt een financiële ondersteuning om violen en celli aan te schaffen voor een strijkersklas.

Bekijk video's van muziekonderwijs in de drie regio's

Online muzieklessen van vakleerkrachten muziek (Art4U)

Wie zijn de betrokken partijen?

De drie gemeenten, het onderwijs vertegenwoordigd door alle schooldirecties en de schoolbesturen SKOzoK, Veldvest, KempenKind en RBOB, alle lokale muziekverenigingen, de combinatiefunctionarissen cultuur van de drie gemeenten, Fontys HKE PABO Eindhoven, Fontys Academie voor Muziekeducatie Tilburg, De Blaasinstrumentenspecialist Veldhoven en Keyboardcentrum Eindhoven, Theater De Schalm, Theater De Kattendans, Service-organisatie “Ronde tafel 166 Veldhoven” en Art4U Kunsteducatie zijn betrokken bij het proces om voor alle basisschoolleerlingen in de drie regio's blijvend structureel muziekonderwijs te realiseren.

Betrokkenen uit de regio's ondertekenen het MuziekAkkoord Veldhoven, Bergeijk en Eersel

Leerlingen tekenen ook mee!

Nieuwste artikelen

  • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

    5 apr. 2024

  • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

    18 mrt. 2024

  • ‘Kunstonderwijs moet een dagelijks iets zijn op het mbo’

    18 mrt. 2024