Acties voor muziekonderwijs

Acties voor muziekonderwijs

Verschillende bedrijven en organisaties dragen bij aan een muzikale toekomst voor de basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Middels directe donaties, inzamelacties en méér.

We zijn erg dankbaar voor elke donatie, schenking of nalatenschap om muziek te laten (blijven) klinken op alle Nederlandse basisscholen. Bekijk een aantal acties hieronder.

Help je graag mee om muziek in de klas voor ieder kind mogelijk te maken? Klik hier en lees meer over de donatiemogelijkheden.

Méér muziek op de De Antoon van Dijkschool dankzij Piano's Maene

Méér Muziek in de Klas en Piano’s Maene zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. De organisatie onderschrijft het maatschappelijk belang van muziekonderwijs en stelt daarom ook graag hun instrumenten beschikbaar voor verhuur aan scholen. Het is hun wens dat scholen op een laagdrempelige wijze een goede piano in huis kunnen halen voor een klein bedrag per maand.

Om scholen enthousiast te maken voor het huren van een piano hebben we een winactie in het leven geroepen. Basisscholen kunnen voor een jaar lang een gratis piano winnen. De winnaar was De Antoon van Dijkschool in Helmond, een regioschool voor speciaal onderwijs.

Lees meer

Opbrengst Host City 'Sing Along schoenen' voor muziekprojecten in Rotterdam

Rotterdam was in mei 2021 aangekleed in de SING ALONG-stijl van studio Vollaerszwart en deze stijl wordt momenteel gerecycled tot nieuwe producten voor blijvende herinneringen aan het succesvolle festival. Een van de pronkstukken zijn de SING ALONG schoenen van het schoenenmerk Mascolori die op 15 juli werden geveild. Méér Muziek in de Klas is maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival en ontvangt daarom de opbrengst van de veiling.

Lees meer

SING ALONG cake van Dudok en méér

Naast de geveilde schoenen ontvangt Méér Muziek in de Klas meer opbrengsten uit Rotterdam. Zo ontwikkelde brasserie Dudok en SING ALONG cake waarvan een deel van de opbrengst werd gedoneerd: voor elke verkochte taart draagt Dudok €1,50 af aan stichting Méér Muziek in de Klas. De donatie wordt tevens aangevuld met het bedrag dat is opgehaald door de verkoop van de circulaire SING ALONG at home pakketten via de Rotterdam Tourist Information Shops. De totale donatie is maar liefst € 11.500 en gaat naar meerdere muziekprojecten voor kinderen in Rotterdam.

Lees meer

Actie vanuit Hogeschool Iselinge

Hogeschool Iselinge in Doetinchem besluit om de opbrengsten van lege PET-flessen te doneren aan Méér Muziek in de Klas!

Violen en celli voor basisschool Onze Wereld in Den Haag

Als maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival 2021 ontvingen wij 30 violen en 6 celli die tijdens de intervalact Afrojack, Wulf en Glennis Grace - ‘Music Binds Us’ gebruikt zijn op de Erasmusbrug in Rotterdam.

We doneerden de instrumenten aan muziekcentrum 1001Nachten: een organisatie die zich richt op kansengelijkheid en muziekonderwijs in Den Haag. Ze verzorgen muzieklessen op scholen, in buurthuizen, bibliotheken, en theaters. We brachten de instrumenten naar basisschool Onze Wereld waar muziekcentrum 1001Nachten wekelijks binnen- en buitenschoolse muzieklessen verzorgt.

In de onderstaande video vertelt directeur en violist Ahmet Gür waarom hij het muziekcentrum heeft opgericht en hoe ze te werk gaan.

De campagne '50 dagen muziek' voor Koningin Máxima werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij

De wens van onze erevoorzitter Koningin Máxima is structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caraïbisch gebied. In aanloop naar haar verjaardag op 17 mei 2021 riepen we heel Nederland op om zich extra in te zetten voor muziek en haar een muzikale verjaardagstaart cadeau te doen. Gedurende 50 dagen zetten we iedere dag een nieuw kaarsje op de taart. Elk kaarsje laat een muziekmoment op een andere plek van het land zien. Zo vierden we samen structureel muziekonderwijs in heel Nederland!

Bekijk alle kaarsjes en lees meer over de campagne

LoonGift steunt Méér Muziek in de Klas met The Social Handshake

LoonGift draagt met The Social Handshake bij aan Méér Muziek in de Klas door werkgevers en werknemers een mogelijkheid te geven op bij te dragen aan goede doelen. Namelijk door een bedrag naar keuze automatisch van het salaris af te laten staan, met belastingvoordeel. Het is LoonGift's missie om samen met werkgevers, werknemers en goede doelen bij te dragen aan een duurzame, sociale wereld.

Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst zamelen geld in via statiegeldbonnetjes

Muzehof Centrum voor de Kunsten is een ontmoetingsplek op het gebied van kunst- en cultuureducatie in de regio Zutphen en Lochem. Samen met ruim 30 andere vertegenwoordigers van lokale organisaties uit Zutphen, Voorst, Lochem en Brummen tekenden zij in 2019 een MuziekAkkoord en werken ze vanuit Méér Muziek in de Klas Lokaal toe naar structureel muziekonderwijs voor álle basisschoolleerlingen in de regio's Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst.

Onlangs zijn ze een inzamelactie gestart waarbij ze geld inzamelen via statiegeldbonnetjes bij Jumbo Ruys de Beerenbrouckstraat Zutphen. In de maanden februari, maart en juni kan iedereen die flessen inlevert het statiegeldbonnetje in de donatie-doos doen.

Lees meer

Meer muziek in de klas voor ieder kind in Nederland!

Help mee

Muziek zorgt voor zelfvertrouwen, plezier, een goede sfeer in de klas en haalt het mooiste uit het kind. Elke donatie, schenking of nalatenschap is welkom om muziek te laten (blijven) klinken op alle Nederlandse basisscholen. Doneer direct via de knop onder de afbeeldingen hieronder of klik hier voor meer informatie.

  • Je betaling is veilig en je gegevens worden vertrouwelijk behandeld
  • Méér Muziek in de Klas heeft het CBF-keurmerk en gaat zorgvuldig om met uw gift

Heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@meermuziekindeklas.nl of 020 - 8204 734.

Stap

Geef kinderen met muziek…

...een portie plezier

...een dosis saamhorigheid

...een lading zelfvertrouwen