Vier de Europese dag van Muziek op School op 15 maart

Vier de Europese dag van Muziek op School op 15 maart

De Europese dag van Muziek op School is een gezamenlijk initiatief van alle nationale vakverenigingen voor muziekdocenten en coördinatoren die hun land vertegenwoordigen. Hiermee vieren we nationaal en internationaal de kracht van muziek!

Haak aan bij de online meet-up van de VLS of doe mee met de gratis opdrachten voor muziek in het PO of VO.

Online ontmoeting: ‘Muziek in Nederlandse, Vlaamse en Zweedse klassen’

Op 15 maart 2023 om 19.30 uur organiseren de VLS (de vakvereniging en vakbond voor muziekdocenten) en LUCA School of Arts de online ontmoetingsavond ‘Music in Us’ in het kader van de ‘Europese dag van Muziek op School (EuDaMuS). Creativiteit in de muzieklessen van Nederlandse, Vlaamse en Zweedse scholen staat centraal. Op het programma staan drie korte presentaties en een gespreksronde om ervaringen te delen.

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier

Daag je collega's uit en doe mee met de #eudayofmusic-challenge!

Zing, speel, dans of film een andere muziekactiviteit samen met je leerlingen, studenten of kinderen, deel dit op 15 maart op sociale media en nomineer je collega's!

De challenge

  1. Maak een muzikale video van jou en jouw leerlingen, studenten of kinderen. De lengte en inhoud van deze video is aan jou.
  2. Deel je video online op zoveel mogelijk kanalen met de hashtag #eudayofmusic
  3. Tag een collega en nomineer hem of haar voor de #eudayofmusic-challenge. Maak in je bijbehorende tekst duidelijk dat het om een video van een muzikale activiteit gaat én om iemand anders daarna nomineren!

Met deze challenge help je mee met het creëren van bewustzijn over het belang van goed muziekonderwijs en het verbinden van muziekdocenten door heel Nederland en misschien wel door heel Europa.

Vind hier en hier muzikale voorbeeldopdrachten om te gebruiken voor de challenge!

Voorgestelde artikelen

  • Lokale initiatieven door heel het land

  • Tips & trucs voor Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving

  • Interview met Ria Hempenius, ICC’er en groepsleerkracht op speciaal onderwijsschool De Twijn in Zwolle