Indrukwekkende verhalen over muziekonderwijs

Indrukwekkende verhalen over muziekonderwijs

Muziekles in een schakelklas op IKC De Wereldwijzer in Dordrecht

Muziek ondersteunt de taalontwikkeling van leerlingen in de schakelklas op IKC De Wereldwijzer in Dordrecht.

Bekijk de video

Waarom muziekles zorgt voor gelijke kansen in Schalkwijk

"Nederlands spreken is niet belangrijk in een muziekles. Maar wel het onderling communiceren, het luisteren naar elkaar, het spelen met elkaar en het voelen dat je samen aan het spelen bent."

Op 30 juni ondertekent de regio Zuid-Kennemerland een MuziekAkkoord. Méér Muziek in de Klas Lokaal-ambassadeur en bestuurder van Stopoz, Maarten Stuifbergen, roept partijen in de regio op om zich aan te sluiten bij deze ondertekening. Zo werken we samen toe naar structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Bekijk de video

Leerlingen over muzieklessen door Kunstencentrum Waalwijk

De Koningsschool in Waalwijk vindt muziekonderwijs erg belangrijk. Samen met Kunstencentrum Waalwijk voeren ze een lied op voor Koningin Máxima haar verjaardag. We vroegen de leerlingen waarom ze graag samen muziek maken!

Bekijk de video

Groepsleerkracht Gert van Engelenburg verzorgt al 30 jaar het schoolorkest in Bakkeveen

Op CBS Betrouwen in Bakkeveen verzorgt groepsleerkracht Gert van Engelenburg al 30 jaar het schoolorkest. Hij en schooldirecteur Pieter Nauta vertellen over hoe en waarom muziekonderwijs een plek heeft gekregen op de basisschool. "Als je niet goed bent in rekenen of spelling, dan zijn er ook andere dingen waar je misschien wel in kan uitblinken. Muziek is daar één van."

Deze video is gemaakt in samenwerking met Provincie Fryslân.

Bekijk de video

Leerkracht verzamelt gitaren voor CBS De Rank in Koudekerk aan den Rijn

Dion van Zundert, leerkracht van groep 7/8, is een actie gestart voor het inzamelen van gebruikte gitaren. Inmiddels heeft CBS De Rank al 14 gitaren verzameld!

Dion heeft zijn klas opgegeven voor #50dagenmuziek, omdat hij zoveel mogelijk kinderen kennis wil laten maken met het plezier van samen muziek maken. De klas won een muziekworkshop!

Voorgestelde artikelen

  • Gratis cursus online fondsenwerving van het VSBfonds

  • Méér Muziek Sponsoractie: Stoelendans

  • Tips & trucs voor Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving