Méér Muziekonderwijs in het Caribisch gebied

Méér Muziekonderwijs in het Caribisch gebied

Muziek maakt je leven bijzonder. Daarom maakt Méér Muziek in de Klas zich sterk voor muziekonderwijs voor alles scholen in het Caribisch gebied. Om dit mogelijk te maken werken we aan allerlei bijzondere projecten samen met het onderwijs, de overheid en het culturele veld. Hiermee ervaren kinderen het plezier van samen muziek maken, doen ze belangrijke nieuwe vaardigheden op en leren ze meer over hun culturele geschiedenis.

Onze missie

Tekst

Het MuziekopleidersAkkoord

Op 7 oktober 2020 ondertekenden alle pabo’s en conservatoria van Nederland het MuziekopleidersAkkoord waarmee zij een langetermijnsamenwerking van twaalf jaar sloten. Doel van het Akkoord is om ervoor te zorgen dat toekomstige groeps- én vakleerkrachten gemotiveerd en met goede kennis en vaardigheden muziekonderwijs kunnen geven op de basisschool; een belangrijke stap op weg naar muziekonderwijs voor alle kinderen in Nederland én het Caribisch gebied!

Wil je meer informatie over hoe dit project aangejaagd wordt in het Caribich gebied, of weten wat Méér Muziek in de Klas hierin voor jou kan betekenen? Mail dan met Kim Garcia Caceres-Meertins.

Mail ons

Dag van het MuziekopleidersAkkoord

Met het MuziekopleidersAkkoord werken we samen met alle pabo’s en conservatoria, het onderwijs en de partners die het akkoord ondersteunen toe naar structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch gebied.

Op 4 oktober 2023 vierden we het driejarig bestaan door middel van de ‘Dag van het MuziekopleidersAkkoord’ in de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle.

Lees meer

Scholing en financiering

Inleiding

Lees meer