Nieuw: Schooltv & Méér Muziek in de Klas explainer videoserie

Nieuw: Schooltv & Méér Muziek in de Klas explainer videoserie

Leer over muziek, (samen)zang & dans - inclusief lesbrieven

Over de serie

Schooltv en Méér Muziek in de Klas nodigen je wederom uit om muziek te ontdekken met een nieuwe reeks video's.

Ditmaal is deze nieuwe contentreeks gericht op muziek, (samen)zang én dans. En in een nieuw jasje, namelijk explainer video's! Korte, informatieve video's die je op een toegankelijke manier meenemen op zoek naar het antwoord op vragen als 'Kan iedereen zingen?' en 'Waarom is zangen en dansen tegelijk moeilijk?'.

De presentatie is in handen van Vajèn van den Bosch, Glen Faria en Willem van der Krabben.

Ben je docent, ouder, of gewoon geïnteresseerd in kunst en cultuur in het onderwijs? Dan biedt deze reeks je ondersteuning in de vorm van educatieve video's en bijbehorende lesbrieven, met praktische en theoretische inhoud. Het leeftijdsadvies voor de video's is 9 tot en met 12 jaar.

De tekst gaat onder de foto door.

Naar de nieuwe afleveringen

8 video's, elke maandag een nieuwe online!

De verbreding van de missie van Méér Muziek in de Klas brengt een mooie, nieuwe discipline met zich mee in deze videoreeks: dans. Ons doel is om een rijke artistieke omgeving te creëren waarin leerlingen kunnen gedijen en kunst en cultuur een integraal onderdeel worden van het onderwijs. De materialen zijn ontworpen om op een gestructureerde en begrijpelijke manier de voordelen van muziek en creatieve expressie te presenteren.

Naast de eerste aflevering, die je hieronder vindt, komen er de komende weken nog 7 explainer video's online. Begin je week goed met een Schooltv aflevering op de maandag! Je vindt hier ook iedere week een theoretische en praktische lesbrief die aansluit bij de aflevering.

Veel plezier!

De tekst gaat onder de video door.

Aflevering 1 | Iedereen met een stem kan zingen, maar de één kan het wat beter dan de ander. Welke zangstemmen zijn er en hoe kun je je stem trainen om beter te worden? Vajèn legt het uit.

Wist je dat?

- Vajèn van den Bosch kan zingen, acteren én dansen? Ze speelt in bekende musicals als Tarzan en Les Misérables.

- Glen Faria in de rapgroep Flinke Namen zat en ook solo en in groepsverband theater maakt? Bovendien heeft hij de hit 'Duurt te lang' van Davina Michelle geschreven.

- Willem van der Krabben in onze Energizer video's zit, maar ook vaak optreedt met allerlei bands en zangers en zangeressen?

Supercreatief! Ontdek de wereld van muziek, (samen)zang en dans met Vajèn, Glen en Willem.

Nog meer leuk en leerzaam muziekonderwijs? Luister hier de Muzikale Verhalen of bekijk de Energizers.

Naar de nieuwe afleveringen
  • Muzikale verhalen

  • Energizers met Buddy Vedder en de presentatoren van het Eurovisie Songfestival

  • Vier je kerstvakantie met méér creativiteit!