De studentenredactie van Méér Muziek in de Klas

De studentenredactie van Méér Muziek in de Klas

Een schakel tussen de pabo- en conservatoriumstudenten

Meer weten over de studentenredactie? Of wil je als pabo- of conservatoriumstudent aansluiten om anderen te inspireren voor muziekonderwijs? Stuur een e-mail met jouw motivatie en ideeën naar cshahheidari@meermuziekindeklas.nl.

#dilemmadonderdag

De studentenredactie publiceert een wekelijks item op onze social kanalen. Namelijk ‘Dilemma-donderdag’! Dit bericht gaat over een dilemma wat een onmogelijke keuze is, maar waarin je misschien toch een voorkeur hebt. Het gaat om het gezamenlijke gevoel dat het dilemma leerkrachten en studenten geeft. Onderwerpen om met elkaar over te sparren en ervaringen te delen.

Bekijk verschillende #dilemmadonderdagen

Muziekworkshops op de verschillende pabo's in Nederland

Gedurende het schooljaar worden er op pabo's door heel Nederland activiteiten georganiseerd om studenten te inspireren voor muziekeducatie. De redactie deelt videoverslagen om medestudenten en anderen te enthousiasmeren en te laten zien wat er zoal speelt in het land.

Doe mee met de ukulelechallenge!

Sta jij voor een stageklas en wil je beter worden in jezelf begeleiden op de ukulele? Bekijk de #ukulelechallenge-video's van conservatoriumstudenten Noémi en Emma op ons YouTube-kanaal! Hoe houd je een ukulele eigenlijk vast? En hoe stem je een ukulele zodat het niet vals klinkt? Ook leren ze je een aantal belangrijke akkoordgrepen en gaan ze je drie bekende liedjes leren die geschikt zijn voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Bekijk de video's

Voorgestelde artikelen

  • #Geefmuziekdoor in het basisonderwijs!

  • Het MuziekopleidersAkkoord

  • Studentenchallenge 'Bouw een beat met je stageklas'