Nauwe samenwerking tussen Jeugdeducatiefonds en Méér Muziek in de Klas

Nauwe samenwerking tussen Jeugdeducatiefonds en Méér Muziek in de Klas

19 mrt. 2021

Per 2021 maken het Jeugdeducatiefonds en Méér Muziek in de Klas zich samen sterk voor muziekonderwijs op basisscholen waarvan meer dan de helft van de leerlingen opgroeit in armoede. De samenwerking is een spin-off van het MuziekopleidersAkkoord dat op 7 oktober 2020 werd ondertekend. Het Jeugdeducatiefonds tekende dit Akkoord mee om het belang van muziekonderwijs voor bij het fonds aangesloten scholen en hun leerlingen te onderstrepen.

Extra aandacht

Hans Spekman: "Alle kinderen zijn gretig. Ik wil dat die gretigheid niet knakt, maar doorgroeit en kansen krijgt. En dat kunnen we met elkaar, daar is muziek geweldig belangrijk voor."

Om hieraan bij te dragen, besteedt Méér Muziek in de Klas de komende jaren extra aandacht aan de door het Jeugdeducatiefonds gecertificeerde basisscholen, bijvoorbeeld binnen het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal.

Over het Jeugdeducatiefonds – ontwikkeling voor álle kinderen

Het Jeugdeducatiefonds zet zich in om gelijke ontwikkelingskansen te bieden aan kinderen die opgroeien vanuit een achterstand, want geen kind mag achterblijven in onze samenleving. Het fonds richt zich op basisscholen waar meer dan 50% van de kinderen opgroeit in armoede. Op de basisschool kun je voor die kinderen het verschil maken voor de rest van hun leven.

De samenwerking met de professionals op scholen die zijn aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds, is de basis van waaruit het fonds werkt. Zij weten wat nodig is als geldgebrek de ontwikkeling van kinderen belemmert. Als een school aangesloten (gecertificeerd) is, kunnen zij online eenvoudig aanvragen voor financiering indienen. Na goedkeuring is het een kwestie van aanschaffen of inkopen en de factuur opsturen. Het Jeugdeducatiefonds doet de rest.

Meer informatie over het Jeugdeducatiefonds

Nieuwste artikelen

  • Online workshop hEAR DROPS van Musica en Gehrels Muziekeducatie

    15 apr. 2021

  • Binnenkort nieuwe energizers met Buddy Vedder en de presentatoren van het Eurovisie Songfestival!

    23 mrt. 2021

  • De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

    20 mrt. 2021