Inspiratiesessie Online - dinsdag 5 maart

Inspiratiesessie Online - dinsdag 5 maart

Programma

 • 14:30 - 15:00 Digitale inloop
 • 15:00 - Welkom en opening met een keynote kansengelijkheid door Karim Amghar
 • In het opvolgende vraaggesprek gaan experts Frank Studulski (Sardes) en Karin Eising (OCW) in op de verrijkte en verlengde schooldag en de subsidie School & Omgeving die in april 2024 weer aangevraagd kan worden
 • Joyce van der Niet biedt vervolgens met de 'Effectuation-methode' en voorbeelden uit de praktijk zoals Melissa Vos uit Middelburg, handvatten om aan de slag te gaan met de verlengde schooldag
 • 16:15 - einde programma door Karim Amghar

Karim Amghar is schrijver, programmamaker en onderwijsprofessional. Hij is gespecialiseerd in thema’s zoals inclusie en diversiteit en vertelt ons wat volgens hem nodig is om kansengelijkheid in het onderwijs te vergroten.

Frank Studulski werkt bij onderzoeksbureau Sardes, heeft meegeschreven aan de nota cultuureducatie en geeft lezingen en workshops over De Rijke Schooldag.

Karin Eising is senior beleidsmedewerker School en Omgeving bij het ministerie van OCW. Zij weet alles over de subsidieregeling School en Omgeving, die vanaf 1 april aangevraagd kan worden.

Joyce van der Niet is veranderkundige en ondersteunt organisaties bij het realiseren van verbinding, vernieuwing en versnelling

Melissa Vos is adviseur cultuureducatie bij KEW (culturele instelling op Walcheren, Zeeland) en is betrokken bij een coalitie van School en Omgeving in Middelburg.

Aanmelden

Nieuwe ronde subsidieregeling School en Omgeving

Tijdens de online sessie op dinsdag 5 en donderdag 14 maart focussen we ons op de nieuwe ronde subsidie School en Omgeving die coalities van 1 tot en met 30 april 2024 kunnen aanvragen om, samen met gemeenten en lokale aanbieders, naast het reguliere curriculum het 'programma verrijkte schooldag' uit te voeren. Zo vergroten we de kansen van leerlingen.

Lees verder voor meer informatie

Subsidieregelingen Rijke Schooldag

Dit is hét moment om cultuuronderwijs in een doorgaande lijn gefinancierd te krijgen en regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en de subsidie School en Omgeving aan elkaar te koppelen. Nieuwe coalities kunnen van 1 t/m 30 april een aanvraag doen voor het programma School en Omgeving. Daarnaast kan door de penvoerders die de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit uitvoeren tot 1 juli 2024 de CmK4 subsidie worden aangevraagd. Door deel te nemen aan beide regelingen kun je als school je aanbod binnen- en buitenschools cultureel aanbod verdiepen.

Evenement details

 • Datum 5 mrt. 2024 - 5 mrt. 2024
 • Tijd 14:30 - 16:15

Nieuwste evenementen

 • Inspiratiesessie Online - dinsdag 5 maart

  9 feb. 2024

 • Inspiratiesessie Online - donderdag 14 maart

  9 feb. 2024

 • Inspiratiesessie De Spot in Middelburg, Zeeland - Woensdag 21 februari

  9 feb. 2024