Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt deelnemende school Grootste Schoolband van Nederland

Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt deelnemende school Grootste Schoolband van Nederland

Groep 7 onderdeel van de Grootste Schoolband van Nederland

Erevoorzitter Koningin Máxima bezocht vanmiddag als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas OBS De Globe in Haarlem. Groep 7 is namelijk onderdeel van de Grootste Schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziekgala 2022! Samen met elf andere Jeugdeducatiefonds-gecertificeerde scholen.

De erevoorzitter werd welkom geheten door bestuurslid Jeangu Macrooy, directeur van Méér Muziek in de Klas Jantien Westerveld, directeur van OBS de Globe Haarlem Robin van Norde en groepsleerkracht Lisan van Kessel.

Foto's door Set Vexy

Over het bezoek

Koningin Máxima was aanwezig bij een muziekles van vakleerkracht muziek André die gegeven werd in voorbereiding op het gala. Na afloop sprak de Koningin met de kinderen over wat ze geleerd hebben.

Aansluitend nam Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met onder andere de directeur, leerkracht en vakdocent over de rol en meerwaarde van muziekonderwijs op deze school. Bij het afscheid werd Koningin Máxima toegezongen door leerlingen van De Globe. Zij hebben meegedaan aan De Korenbattle van de regio Zuid-Kennemerland en zo inspiratie opgedaan voor hun deelname aan de Grootste Schoolband van Nederland.

Het Kerst Muziekgala 2022

Dit jaarlijks terugkerende muzikale evenement vindt dit jaar plaats in het RAI Theater in Amsterdam. Het programma zit vol met muziek voor en door kinderen, optredens van bekende artiesten en natuurlijk de Grootste Schoolband van Nederland. Ook dit jaar bestaat de Grootste Schoolband van Nederland uit elf klassen van Jeugdeducatiefonds gecertificeerde scholen! Erevoorzitter Koningin Máxima verwelkomen wij als onze eregast.

Het Kerst Muziekgala 2022 wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro en geregistreerd door AVROTROS. De uitzending is op woensdag 26 december om 21.10 uur op NPO 1, met optredens van bekende artiesten zoals Karsu en Edsilia Rombley!

Meer over het Kerst Muziekgala 2022

Voorgestelde artikelen

  • Nieuwe muzikale verhalen online en op Spotify gelanceerd

  • Kasper van Kooten nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas

  • Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij ondertekening MuziekAkkoord speciaal onderwijs