Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij ondertekening MuziekAkkoord speciaal onderwijs

Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij ondertekening MuziekAkkoord speciaal onderwijs

Het MuziekAkkoord speciaal onderwijs

Op 23 november 2022 was Koningin Máxima, erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Ruim 100 betrokken partijen zetten hun handtekening onder het Akkoord, waarin is opgenomen hoe het muziekonderwijs binnen vijf jaar verankerd wordt op alle 543 basisscholen speciaal onderwijs. De ondertekening vindt plaats tijdens de Landelijke MuziekTafeldag.

Bekijk het MuziekAkkoord

Meetekenen?

Het MuziekAkkoord speciaal onderwijs is een open akkoord. Wil je ook meetekenen? Stuur een mailtje naar mkorffdegidts@meermuziekindeklas.nl voor meer informatie.

MuziekAkkoord speciaal onderwijs in het nieuws

  • NOS video met leerlingen van de Keyser cluster 4 school voor speciaal onderwijs uit Goirle over Muziekles in de klas: 'Je kan gewoon je ei kwijt, zeg maar' .
  • Podcast van het Jeugdjournaal met leerlingen van de Keyser cluster 4 school voor speciaal onderwijs in Goirle over muziek in de klas.
  • NOS Jeugdjournaal met leerlingen van de Keyser, cluster 4 school voor speciaal onderwijs in Goirle op
  • NOS artikel met video met leerlingen van de Keyser cluster 4 school voor speciaal onderwijs uit Goirle 'Muzieklessen ook nodig in speciaal basisonderwijs'.
  • NOS Journaal om 18.00 uur op 5.13 minuut tijdens muziekles met leerlingen van de Rungraaf, cluster 4 school voor speciaal onderwijs uit Eindhoven.
  • NOS Radio 1 reportage tijdens muziekles op de Parel, cluster 3 school voor speciaal onderwijs in Haarlem.

Kom naar de ondertekenaars meet-up op maandag 13 februari

Maak kennis met andere ondertekenaars, krijg meer informatie over de plannen rondom het MuziekAkkoord speciaal onderwijs en welke vervolgstappen we samen nemen om alle kinderen, ook in het speciaal onderwijs, te bereiken. De meet-up vindt plaats tussen 16.00 en 17.30 uur.

Meld je aan

Doe mee aan het onderzoek 'muziek in speciaal onderwijs'

Ben je werkzaam op een school voor speciaal onderwijs cluster 1 t/4? Vul vóór 1 december het onderzoek muziek in speciaal onderwijs in zodat de werkgroep speciaal onderwijs aan de slag kan met de uitkomsten.

Klik hier en doe mee

Andere mogelijkheden

> Meld je aan voor de kennisdelingsbijeenkomst voor vakdocenten en vakspecialisten op 25 maart in Almere

Benieuwd wat er zoal mogelijk is op het gebied van muziekonderwijs in speciaal onderwijs in jouw regio? > Neem contact op met de MuziekTafel of culturele instelling bij jou in de buurt voor meer informatie.

Ben je een school uit Noord-Holland? Voor s(b)o en vso-scholen in de Noord-Hollandse gemeenten die participeren in Plein C’s ‘Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024’ is het mogelijk om deel te nemen aan een pilot van Plein C. > Klik hier voor meer informatie.

Muzikale verhalen

In samenwerking met Schooltv publiceren we vanuit het MuziekopleidersAkkoord de gloednieuwe serie 'Muzikale Verhalen': negen korte luisterverhalen voor de onder-, midden- én bovenbouw van het basisonderwijs. De verhalen zijn geschreven door Janneke Schotveld, Sharid Alles en Pim Lammers en de muziek is gecomponeerd door Jeroen Sleyfer en Izaline Calister.

Muziekdocent Vincent Lamers heeft samen met pabostudenten drie lesbrieven ontwikkeld voor het speciaal onderwijs, zodat de verhalen ingezet kunnen worden als praktisch middel voor muziek in de klas.

Naar de verhalen

Voorgestelde artikelen

  • Na de Landelijke MuziekTafeldag

  • MuziekAkkoord Scherpenzeel

  • 1500 leerlingen zingen in het AFAS Circustheater tijdens ALADDIN