Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij inspiratiesessie ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’

Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij inspiratiesessie ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’

12 feb. 2024

Erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas Koningin Máxima is woensdagmiddag 21 februari aanwezig in Poppodium De Spot in Middelburg tijdens de Inspiratiesessie ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’. Tijdens deze bijeenkomst bespreken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs.

Nieuwe ronde subsidieregeling School en Omgeving

Tijdens de sessie op woensdag 21 februari in Middelburg en de online sessie op dinsdag 5 en donderdag 14 maart focussen we ons op de nieuwe ronde subsidieregeling School en Omgeving die coalities van 1 tot en met 30 april 2024 kunnen aanvragen om, samen met gemeenten en lokale aanbieders, naast het reguliere curriculum het 'programma verrijkte schooldag' uit te voeren. Zo vergroten we de kansen van leerlingen.

Daarnaast kan door de penvoerders die de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit uitvoeren tot 1 juli 2024 de CMK4 subsidie worden aangevraagd. Door deel te nemen aan beide regelingen kun je als school je aanbod binnen- en buitenschools cultureel aanbod verdiepen.

Meer informatie over deze subsidieregeling

Het programma

Koningin Máxima woont het eerste deel van de inspiratiesessie bij en is aanwezig bij een panelgesprek waarin afgevaardigden van Zeeuwse scholen en organisaties hun ervaringen delen met een naschools aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Tevens ontmoet zij leerlingen die een creatieve workshop volgen in het kader van hun verlengde schooldag. Afsluitend spreekt Koningin Máxima met een aantal betrokken Zeeuwse organisaties uit de onderwijs- en culturele sector.

Het naslagmateriaal van de eerste sessie wordt op donderdag 22 februari gepubliceerd.

Over de Inspiratietour door het land

Gedurende deze eerste inspiratiesessie in Middelburg lichten we samen met onderwijsdeskundige Karim Amghar lokale succesverhalen van rijke schooldagen uit. Ook maken we zichtbaar wat kunst en cultuur kan betekenen bij het bieden van gelijke kansen aan kinderen en jongeren. We bespreken dilemma’s en er worden praktische tips uitgewisseld hoe je kunst- en cultuuraanbod integraal onderdeel kan maken van het onderwijs. Expert Rijke Schooldag Frank Studulski en veranderdeskundige Joyce van der Niet verzorgen een interactieve werksessie.

De volgende twee edities van de Inspiratietour ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’ vinden plaats online op dinsdag 5 en donderdag 14 maart!

Meer info over de volgende inspiratiesessies

Meld je aan voor de inspiratietour

Woensdag 21 februari
Waar: De Spot in Middelburg, Zeeland
Tijd: 12.30 – 16.15 uur
> Aanmelden > Meer info

Dinsdag 5 maart
Waar: ONLINE
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
> Aanmelden > Meer info

Donderdag 14 maart
Waar: ONLINE
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
> Aanmelden > Meer info

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024