Koningin Máxima bezoekt deelnemende school de Grootste Schoolband van Nederland

Koningin Máxima bezoekt deelnemende school de Grootste Schoolband van Nederland

13 okt. 2021

Méér muziek op de Koningin Beatrixschool in Den Haag

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas de Koningin Beatrixschool in Den Haag bezocht, die meedoet aan de Grootste Schoolband van Nederland tijdens het jaarlijks Kerstmuziekgala. Dit jaar doen er, net als voorgaande jaren, weer twaalf scholen mee aan de band. De voorbereidingen brengen direct muziekonderwijs in de school.

Koningin Máxima woonde in het muzieklokaal een deel bij van de muziekles aan groep 8b. De les werd gegeven door juf Anja, een van onze vakdocenten muziek (vliegende brigadiers). Na afloop sprak de Koningin kort met de kinderen over wat ze geleerd hebben. Aansluitend nam Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met de directeur, leerkrachten en vakdocenten over de rol en meerwaarde van muziekonderwijs op deze school, ook naar aanleiding van de coronapandemie. Bij het afscheid op het schoolplein werd Koningin Máxima toegezongen door de leerlingen.

Partnerschap met het Jeugdeducatiefonds

Dit jaar vonden door de coronapandemie geen voorrondes plaats om deel te kunnen nemen aan de grootste schoolband. We hebben door middel van ons partnerschap met het Jeugdeducatiefonds verschillende scholen uitgenodigd.

Houd onze socialemediakanalen in de gaten en volg het voorbereidingstraject van alle twaalf basisscholen naar het Kerst Muziekgala van AVROTROS.

Lees meer over ons partnerschap met het Jeugdeducatiefonds

Nieuwste artikelen

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024

  • Erevoorzitter bezoekt Flagshipschool VMBO ‘t Venster in Arnhem

    5 jun. 2024