Ontdek wat jij kunt doen

Ontdek wat jij kunt doen

om structureel muziekonderwijs op alle Nederlandse basisscholen te realiseren

Als leerkracht (in opleiding)

Leuk dat je als leerkracht, of leerkracht in opleiding, aan de slag wil gaan met meer muziek in de klas! Om leerkrachten optimaal te faciliteren en deze actiebereidheid om te zetten in concrete acties, biedt Méér Muziek in de Klas verschillende handvatten. Bekijk praktische lestips, muziekmethoden, gratis lesmateriaal en ga direct aan de slag met muziek in jouw klas. Daarnaast kun je helpen als vakleerkracht, je opgeven voor het leerkrachtenpanel of de MuziekSpeeltuin bezoeken.

Bekijk wat jij kunt doen
Leerkracht en leerlingen maken muziek in de klas

Als ouder

Als ouder kun je een belangrijke rol spelen in de muzikale ontwikkeling van je kind(eren). Stimuleer je kind bijvoorbeeld om een muziekinstrument te leren spelen of doe samen thuis leuke muzikale spelletjes. Wil je juist dat je kind op school meer muziekonderwijs krijgt? Word dan ouder-ambassadeur en sluit je aan bij de activiteiten bij jou in de regio. Óf wissel tips en activiteiten uit met andere ouders via de Facebookgroep 'Ouders voor Méér Muziek in de Klas'.

Bekijk wat jij kunt doen
Ouder en kind luisteren naar muziek

Hoe kun jij bijdragen aan muziekonderwijs in de regio

Werk je bijvoorbeeld bij de overheid of een culturele instelling in jouw regio? Dan kun jij ons helpen via het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal. Dit zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Méér Muziek in de Klas verbindt regionale partijen aan elkaar waardoor ze kunnen samenwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria, naast het onderwijs. Wil je weten hoe Méér Muziek in de Klas helpt bij het verduurzamen per regio? Of lezen over welke samenwerkingen al tot stand zijn gebracht?
Bekijk wat jij kunt doen