Vier de Kindermuziekweek met muziekonderwijs!

Vier de Kindermuziekweek met muziekonderwijs!

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 organisaties uit de muzieksector die hun krachten hebben gebundeld. Jaarlijks laten ze alle kinderen in Nederland van 0 tot 12 jaar genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. Doe jij mee? Bekijk de activiteiten die Méér Muziek in de Klas aanbiedt tijdens de Kindermuziekweek hieronder.

Start actieseizoen: sponsoracties voor muziek op school

Zijn de snaarinstrumenten aan vervanging toe? Eindelijk de schoolpiano aanschaffen? Een vakleerkracht muziek inhuren of dit jaar het project met de muziekvereniging opzetten? Doe als school tijdens of na de Kindermuziekweek mee met een sponsoractie en zamel geld in voor muziek op school!

Meer informatie

Muzikale verhalen: combineer muziek met lezen en taal in de klas

In samenwerking met Schooltv creëerden we negen korte luisterverhalen voor de onder-, midden- én bovenbouw van het basisonderwijs. De verhalen zijn geschreven door Janneke Schotveld, Sharid Alles en Pim Lammers en de muziek is gecomponeerd door Jeroen Sleyfer en Izaline Calister. Duik in de muzikale wereld van Hanna en Hamza, verliefde vampiers en tweelingzusjesmagie en beluister de verhalen via de knop hieronder of via Spotify.

Naar de muzikale luisterverhalen

Reis 'de wereld rond' met muzikale energizers

Rap over Zweden met Buddy Vedder en meester Willem, dans de Portugese fado met Edsilia Rombley of leer een Ierse stepdance met Chantal Janzen.

Naar de energizers

Voorgestelde artikelen

  • Pabo's en conservatoria: aan de slag als leerkracht in opleiding

  • Vacature bijbaan: lid studentenredactie Méér Muziek in de Klas (M/V/X)

  • Samen met je kind aan de slag met muziek!