Het Handboek voor meer muziek in de klas

Het Handboek voor meer muziek in de klas

Hét online naslagwerk voor alle bij muziekonderwijs betrokken partijen

Inhoud van deze pagina

Deze pagina is een praktisch naslagwerk dat je, in samenwerking met regionale partners, op weg helpt naar structureel muziekonderwijs op de basisscholen in jouw regio. De onderstaande onderdelen staan vol voorbeelden van succesvolle samenwerkingen, groot en klein, verteld vanuit allerlei perspectieven. Ook vind je hier info over het effect van muziekonderwijs op de ontwikkeling van kinderen, tips voor financiering, werkdocumenten om een samenwerking op te starten en meer.

Of je nu schoolbestuurder of leerkracht bent, betrokken bij een muziekvereniging of serviceclub, of bij een gemeente, provincie, podium, regionaal bedrijf of kunstinstelling werkt: iedereen kan aan de slag. Dus lees gauw verder!

Erik Scherder vertelt je over het belang van muziekonderwijs. Daarnaast lees je over de criteria om succesvol muziekonderwijs te organiseren én te verankeren en tips voor financiering:

In heel Nederland vind je inspirerende voorbeelden voor hoe je kunt samenwerken voor muziekonderwijs. Bekijk het brede palet en kijk welk voorbeeld aansluit bij jouw regio:

De Routekaart en Muziektafelkaart zijn handige gereedschappen voor het traject van Méér Muziek in de Klas Lokaal. In de Routekaart lees je over hoe het Lokaal-traject verloopt en met behulp van de Muziektafelkaart krijg je inzicht in welke partijen nodig zijn om muziekonderwijs te verduurzamen. Je vindt ze in onze gereedschapskist. Bekijk daarnaast onze huidige stand in het land:

Wat is Méér Muziek in de Klas Lokaal?

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Dit doen we door alle regionale partijen die hiervoor nodig zijn aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Betrokken partijen zijn, naast uiteraard het onderwijs, bijvoorbeeld de muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria.

Wil jij het muziekonderwijs in jouw regio verbeteren of zichtbaar maken? Of heb je een andere vraag over Méér Muziek in de Klas Lokaal? Neem gerust contact op met de accountmanager van jouw regio!

Neem contact op

Bekijk ook

  • Structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in het Caribisch gebied

  • Allereerste MuziekSpeeltuin voor basisschoolleerlingen in Rotterdam

  • Jantien Westerveld sprak over muziekonderwijs op de Big Improvement Day